• FRI FRAKT ÖVER 499:-
HEMLEVERANS 149:-

Närproducerat – Miljövänligt – Hög kvalitet
Handmade with love in Sweden


Svensktillverkade tavlor

Alla våra tavlor tillverkas i Sverige utan mellanhänder. Våra bildmotiv skapas i vår studio som består av ett härligt team professionella fotografer, illustratörer och printspecialister.

Hög kvalitet istället för kvantitet

Vi satsar på hög kvalitet och småskalighet istället för import av massproducerade tavlor och posters till extremt låga priser. Vi tror istället på lokalt producerade tavlor av hög kvalitet som oftast blir ett miljövänligt och prisvärt alternativ i längden.

Konsttryck – Giclée Fine Art

Alla våra bildmotiv trycks med den exklusiva tryckmetoden Giclée Fine Art som är en modern form av konsttryck. Det är en miljövänlig tryckmetod som anses vara den finaste idag. De flesta konstmuseer och gallerier använder Gicléetryck när de ska reproducera konstnärernas verk. Kvalitén på trycket är oslagbart både i färg och skärpa, det blir exakt som originalbilden. Möjligheter till justeringar i färger och toningar är obegränsade.


Extremt lång hållbarhet

Hållbarheten för en Gicléeprint är extremt lång, över 100 år under normala ljusförhållande. Varje bildmotiv trycks i en begränsad upplaga och varje print kvalitetkontrolleras manuellt innan leverans.

Insplendor Art Studio

Man kan beskriva vår studio som ett komplett grafiskt hus. Här jobbar våra fotografer, illustratörer och printspecialister som tillsammans skapar tavlor av högsta kvalitet. De flesta av våra bildmotiv skapar vi själva och säljs endast genom Insplendor. För oss handlar det inte enbart om att skapa fina bildmotiv utan lika viktigt är hur bilderna reproduceras, vilken tryckmetod som används och slutligen kvalitén på pappret eller canvasduken man trycker på.


Affärsidé

Hela vår affärsidé bygger på kreativitet, kvalitet och hållbarhet. Dessa tre ord går som en röd tråd i allt vi gör. Med gediget hantverk och lång erfarenhet skapar vi det bästa för ögat.

Miljövänliga material

Vi använder marknadens finaste material och råvaror i vår produktion som är miljövänliga och åldersbeständiga, vilket gör att våra prints och canvastavlor håller extremt länge utan att blekna. Färgerna vi använder är av högsta kvalitet med stor ljustålighet och livslängd. Alla canvastavlor monteras för hand i vår studio och spänns upp på en kilram av massivt svenskt trä med ett djup på 4 cm.


Konsttryckpapper eller canvasduk

Vårt papper är ett vackert och syrafritt konsttryckpapper (270 g) som är motståndskraftigt mot åldrande och är även miljömärkt med FSC för ansvarsfullt skogsbruk. Vår canvasduk är av högsta kvalitet och certifierad för Gicléetryck.