• FRI FRAKT ÖVER 499:-
HEMLEVERANS 149:-

Konsttryck – Giclée Fine Art Print


Insplendors tavlor är tryckta med den finaste printtekniken som finns idag – Giclée Fine Art. Det är den moderna formen av konsttryck som ger fantastiska färgnyanser och detaljrikedom. Högre kvalitet på dina prints kan du inte få.

Gallerikvalitet
Uttrycket Giclée (zhee-klay) kommer från franska ordet ”Giclée” som betyder spray/spruta och printmetoden kallas för ”Fine Art printing”. Världens främsta museer och konstgallerier använder tekniken idag, det finns inget bättre.

Trycktekniken innebär att mer än fyra miljoner mikroskopiska färgdroppar per sekund sprutas på papprets yta för att skapa naturliga färgövergångar. Resultatet blir otroligt fint! Vi använder 6 till 11 ljusbeständiga, UV skyddande färger av högsta kvalitet. Insplendor tillverkar printen efter beställning och kvalitetskontrollerar varje print som levereras till kund. All tillverkning sker i Sverige.

Konsttryckspapper
Papperskvalitén har en stor betydelse för resultatet. Vi använder ett åldersbeständigt konsttryckspapper av gallerikvalitet. Om du förvarar printen väl, och inte i direkt solljus, är hållbarheten för ett Fine Art print från 60 år och upp till flera hundra år.